
Petr Bíza
Vystudoval střední vinařskou školu ve Valticích, kde si rozšířil své základní znalosti získané od otce z oblasti výroby vína a vinohradnictví, poprvé se zúčastnil odborných degustací. Dále navázal studiem na vysoké škole – Mendlova Univerzita v Brně, obor Vinařství. Studium na vysoké škole bylo pro něj obrovským přínosem z hlediska chemie a biologie, díky kterým zná
a přesně ví jaké chemické postupy
a reakce probíhají při výrobě vína
i následném uskladnění vína v lahvích.
Během studia na vysoké škole prošel kurzem sommeliera. Udělal inspektorské zkoušky, díky kterým je pravidelným degustátorem na inspekci vín a prestižních výstavách. Ve svém volném čase rád navštěvuje evropské vinařské oblasti, kde se inspiruje v moderních vinařských trendech jak prodejních tak výrobních. Jeho velkým koníčkem je sběr velkých světových vín.

Oldřich Bíza
O vinařství Bíza
Vinařství Petr Bíza je rodinná firma založená v roce 1999
a navazuje na tradici předků, kteří přišli v roce 1771 z Francie
na Moravu. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, jedné ze tří největších vinařských obcí v České republice. Rozloha vlastních vinic vinařství je 5 ha a roční produkce 65 000 lahví.
Rodinné vinařství pod vedením vinaře Ing. Petra Bízy
se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních
a speciálních vín nejvyšší kvality.
Vlajkovou lodí vinařství je Grand Cuvée Bizé a Grand Cuvée Caberner. Specialitou vinařství je výroba slámového vína
z červené odrůdy Neronet a sektu kvašeného v láhvi.
Filozofií rodinného vinařství Petra Bízy je vyrábět vysoce kvalitní vína, která zaujmou jak začátečníka tak odborníka.
Aktuální nabídkový list Vinařství Bíza najdete zde.